Coronavirus/OMS: Donați 7 dolari pentru un vaccin anti-COVID-19 pentru a contribui la încheierea pandemiei

  • 28 Aprilie 2021 16:24
Coronavirus/OMS: Donați 7 dolari pentru un vaccin anti-COVID-19 pentru a contribui la încheierea pandemiei

Oamenii din lumea întreagă sunt încurajați să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin anti-COVID-19, în cadrul unei inițiative coordonate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ce prevede strângerea de fonduri suplimentare pentru dispozitivul internațional COVAX, creat pentru a asigura accesul țărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Lansând campania "Go Give One", miercuri, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că noua inițiativă va permite oricărei persoane din lume care dorește "să ia parte la vaccinarea populației mondiale să participe la acest lucru printr-o simplă donație" și, în timp, să contribuie la încheierea pandemiei de COVID-19.

OMS estimează că suma de 7 dolari va acoperi costurile legate de cumpărarea și livrarea unei doze de vaccin pentru o persoană care trăiește într-o țară cu venituri mici.

Campania vizează, totodată, obținerea de fonduri de la companii ai căror angajați și clienți fac la rândul lor astfel de donații.

"Cea mai bună cale pentru a ieși din această pandemie este de a obține vaccinuri pentru toată lumea, începând cu angajații din domeniul medical și pentru persoanele cele mai vulnerabile din lume", a declarat directorul general al OMS.

Campania urmează să fie lansată treptat în țările lumii pe parcursul acestui an, începând cu Marea Britanie, Statele Unite, Israel și Kenya. Inițiativa este sprijinită de organizații de caritate și companii internaționale și beneficiază deja de o platformă online proprie, care poate fi accesată la adresa www.gogiveone.org.

Dispozitivul COVAX intenționează să asigure 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru țările sărace până la sfârșitul anului 2021. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău