Coronavirus: Omanul își închide din nou granițele pentru a stopa propagarea noului coronavirus (media)

  • 17 Ianuarie 2021 16:48
Coronavirus: Omanul își închide din nou granițele pentru a stopa propagarea noului coronavirus (media)

Autoritățile din Oman au anunțat că emiratul își închide din nou granițele pentru o săptămână, începând de luni, în cadrul unui efort de a stopa răspândirea noului coronavirus și în special a variantei mai contagioase a acestui virus, a anunțat duminică agenția de presă de stat ONA, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Această măsură va intra în efect de luni de la ora locală 18:00 (14:00 GMT) și poate fi extinsă pentru o perioadă de timp mai mare decât cea de o săptămână anunțată inițial, conform ONA, care citează o decizie a comitetului de urgență împotriva coronavirusului din acest stat din Golf.

Acest comitet este îngrijorat de "noua tulpină" de coronavirus - deși nu precizează care anume dintre noile tulpini - precum și de faptul că măsurile de purtare a măștii și de evitare a adunărilor în grupuri nu prea sunt respectate în sultanat.

La începutul acestei luni Omanul înregistra primul său caz de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus, pacientul fiind un rezident care s-a întors din Marea Britanie.

Omanul și-a redeschis frontierele terestre, marine și aeriene la 29 decembrie, după o săptămână în care au fost închise pentru a împiedica răspândirea noii tulpini de coronavirus.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat o creștere a numărului de infecții detectate zilnic până la peste 3.000 de cazuri, în timp ce celelalte 5 state din Golf, printre care și Oman, au înregistrat scăderi ale numărului de infectări zilnice până sub 500 de cazuri. EAU au raportat duminică 3.453 de noi infecții, iar numărul total al cazurilor detectate de la începutul pandemiei a ajuns la 225.374.

Autoritățile din Oman au început o campanie de vaccinare cu vaccinul Pfizer/BioNTech pentru populația de 4,2 milioane a sultanatului. În prima fază de vaccinare sunt prioritare persoanele care lucrează în sistemul medical, cei peste 65 de ani și bolnavii cronici.

Conform Ministerului Sănătății din Oman, până duminică au fost vaccinate 24.204 de persoane. Administrarea celei de-a doua doze pentru cei vaccinați a început de duminică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău