Coronavirus: O nouă stare de urgență a intrat în vigoare în Cehia

  • 05 Octombrie 2020 08:00
Coronavirus: O nouă stare de urgență a intrat în vigoare în Cehia

La miezul nopții de duminică spre luni a intrat în vigoare o nouă stare de urgență la nivel național în Cehia, informează dpa, preluat de Agerpres.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgență din cauza "creșterii semnificative" a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Executivul poate, în acest context, să restricționeze libertatea de întrunire a cetățenilor, iar instanțele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranța medicală.

Starea de urgență a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

La evenimente și adunări publice, numărul maxim de participanți este de 10 în interior și 20 în aer liber. Evenimentele sportive profesioniste vor avea loc fără spectatori. Companiile, magazinele și restaurantele nu sunt afectate de aceste noi reglementări.

Un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19 a fost atins vineri, când s-au înregistrat 3.792 de cazuri.

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura țară care o depășeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău