Coronavirus: O mare parte dintre spanioli vor fi vaccinați până în vara anului viitor (Sanchez)

  • 20 Noiembrie 2020 16:13
Coronavirus: O mare parte dintre spanioli vor fi vaccinați până în vara anului viitor (Sanchez)

Șeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, a declarat vineri că o parte "foarte substanțială" a populației Spaniei va fi vaccinată împotriva COVID-19 până la sfârșitul primului semestru al anului viitor, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În cadrul unei alocuțiuni în provincia La Rioja, Sanchez a declarat că Spania va fi "prima țară din UE, împreună cu Germania, care va avea un plan de vaccinare cuprinzător" pentru cei 47 de milioane de cetățeni ai săi.

Acest plan va fi prezentat marți la următorul Consiliu de Miniștri, a spus el, adăugând că guvernul său lucrează la pregătirea acestuia din septembrie.

"Previziunile noastre sunt că, în toate scenariile rezonabile, o parte foarte substanțială a populației spaniole va putea fi vaccinată, cu toate garanțiile, în prima jumătate a anului" viitor, a mai spus el.

Cu peste 42.000 de decese și peste 1,5 milioane de cazuri, potrivit bilanțului anunțat joi seară, Spania este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

Confruntată, ca și alte țări europene, cu un al doilea val de infectări, guvernul socialist spaniol a decretat pe 25 octombrie o stare de urgență sanitară și un lockdown pentru o perioadă de șase luni.

În ceea ce privește obținerea unui vaccin, Spania a autorizat miercuri lansarea ultimei faze a studiului clinic al unui vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de grupul american Johnson&Johnson. Circa 30.000 de persoane din Spania și alte opt țări vor participa la studiul clinic al acestui vaccin, care va include două doze. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău