Coronavirus: Numărul contagierilor din Belgia, în scădere pentru prima oară

  • 04 Noiembrie 2020 17:27
Coronavirus: Numărul contagierilor din Belgia, în scădere pentru prima oară

După două luni de creștere constantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, devenind astfel țara cea mai afectată din Europa de pandemia de COVID-19, Belgia asistă la o reducere a numărului de contagieri pe măsură ce se remarcă efectul restricțiilor progresive impuse pentru a frâna răspândirea virusului, relatează EFE, preluat de Agerpres.

"Am constatat (luni) aspecte pozitive în evoluția cifrelor și din fericire această tendință pozitivă pare să se confirme", a declarat virusologul Yves van Lanthem, cel care susține conferințele naționale de presă privind situația COVID-19.

Deși în Belgia incidența rămâne cea mai ridicată din Europa, cu 1.775 noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, media săptămânală a persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 4%, marcând prima descreștere din acest al doilea val de COVID-19.

Tendința pare să confirme o ameliorarea a situației, conform datelor recente, în care se remarcă efectul restricțiilor care s-au aplicat progresiv în ultimele săptămâni, precum interdicția de circulație pe timpul nopții, închiderea restaurantelor, a barurilor, a centrelor de agrement, de sport și de cultură, precum și obligația desfășurării activității profesionale la domiciliu.

"Datele arată că măsurile aplicate funcționează", a spus Yves van Lanthem.

Începând de luni a fost suspendată și activitatea centrelor comerciale neesențiale, o măsură al cărei impact asupra situației epidemiologice ar putea fi observat la sfârșitul săptămânii viitoare.

Internările în spitale sunt în continuare în creștere, în medie cu 26%, iar în secțiile de terapie intensivă cu 4%. Autoritățile belgiene, care au început să transfere bolnavi în Germania, au fixat la 2.000 numărul paturilor disponibile la terapie intensivă, limita pentru a împiedica colapsul sistemului sanitar.

Numărul deceselor continuă de asemenea să crească cu 75% săptămânal - o medie de 163 de decese pe zi.

Belgia a înregistrat în total 12.126 decese de la declanșarea pandemiei.

Este în creștere și rata infectărilor, cu 6,3% săptămânal, ajungând la 28,8% la scară națională, cu o medie de 48% la Liege și 37% la Bruxelles.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău