Coronavirus: Noua Zeelandă relaxează restricțiile în cel mai mare oraș din țară

  • 07 Martie 2021 09:12

Restricțiile din cauza coronavirusului în cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, Auckland, au fost relaxate duminică, după un lockdown impus în urmă cu o săptămână, notează dpa, preluat de AGERPRES.

În Auckland, un oraș cu circa 1,6 milioane de locuitori, școlile și magazinele se pot redeschide, oamenii pot călători între regiunile țării și pot participa la adunări de până la 100 de persoane, de la 10 persoane până acum.

Noua Zeelandă a raportat duminică doar un nou caz de COVID-19, o persoană aflată în sub control în izolare fiind testată pozitiv la coronavirus.

"Deși este încurajator să vedem o altă zi fără cazuri comunitare, trebuie să rămânem cu toții vigilenți și să continuăm să facem tot ce este mai bine", potrivit unui comunicat dat publicității duminică Ministerul Sănătății.

Restricțiile relaxate vor fi în vigoare timp de cel puțin cinci zile înainte de a fi reevaluate.

În restul Noii Zeelande, cele mai multe restricții COVID-19 au fost ridicate duminică, dar locuitorii vor fi obligați să poarte măști în transportul public.

Auckland a fost trecut în lockdown după ce un nou caz comunitar de coronavirus a fost detectat pe 27 februarie. La acea dată, responsabilii din domeniul sanitar nu au putut să-l lege de niciun alt caz din țară.

Noua Zeelandă a raportat 2.043 cazuri de COVID-19, inclusiv cele 72 active, și un total de 26 de decese. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău