Coronavirus: Noua Zeelandă înăsprește restricțiile la frontiere

  • 03 Octombrie 2021 11:43
Coronavirus: Noua Zeelandă înăsprește restricțiile la frontiere

Noua Zeelandă a anunțat consolidarea restricțiilor la frontierele țării, într-un moment în care noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în regiuni ale arhipelagului, transmite duminică AFP, citat de AGERPRES.

„Introducem obligația pentru pasagerii curselor aeriene cu vârsta de peste 17 ani, care nu sunt cetățeni neo-zeelandezi, să fie vaccinați complet pentru a intra în Noua Zeelandă", a declarat Christ Hipkins, ministrul Luptei împotriva COVID-19.

Compania Air New Zealand a anunțat, de asemenea, intrarea în vigoare a unei măsuri prin care este interzis accesul la zborurile sale internaționale pentru toți pasagerii nevaccinați începând de la 1 februarie.

Până în prezent, susține AFP, Noua Zeelandă a reușit să controleze epidemia de COVID-19 de pe teritoriul său prin măsuri stricte la frontiere și prin politici de lockdown. De la începutul pandemiei și până în prezent în arhipelagul de 5 milioane de locuitori au fost înregistrate doar 27 de decese din cauza noului coronavirus.

Înăsprirea restricțiilor vine în contextul în care autoritățile au impus un lockdown de 5 zile la Hamilton și în orașul vecin Raglan, pe Insula de Nord, după ce două persoane au fost testate pozitiv. Aceste două noi cazuri nu au nicio legătură cu cele din Auckland, cel mai mare oraș neo-zeelandez, situat la 160 de kilometri.

Acest oraș cu o populație de 2 milioane de locuitori este în lockdown de aproape 7 săptămâni din cauza unui focar epidemic format din 1.320 de persoane.

Conform AFP, aproximativ 2.000 de persoane au manifestat în acest weekend la Auckland împotriva restricțiilor.

Premierul Jacinda Ardern a numit protestul drept "o adevărată palmă" pentru cei care au respectat restricțiile care interzic adunările. "A fost ilegal și imoral", a spus ea.
Noua Zeelandă aplică "strategia zero Covid". Niciun caz nu a fost detectat în cadrul populației timp de 6 luni, până la cazurile ce au apărut în luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău