Coronavirus nou - Primul caz de transmitere de la om la om în Thailanda

  • 31 Ianuarie 2020 18:15
Coronavirus nou - Primul caz de transmitere de la om la om în Thailanda

Thailanda a confirmat 19 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, potrivit unui nou bilanț, printre acestea numărându-se primul caz din acest regat de contaminare locală, au anunțat vineri autoritățile sanitare, citate de AFP, preluat de Agerpres.

Thailanda, care a raportat cel mai mare număr de cazuri confirmate de contaminare în afara Chinei continentale, devine a șasea țară după China, Germania, Japonia, Statele Unite și Franța, unde au fost confirmate cazuri de contaminare locală.

"Astăzi (vineri), sunt cinci cazuri suplimentare de pacienți purtători de coronavirus; patru sunt chinezi din Wuhan", a declarat pentru jurnaliști Sukhum Kanjanapimai, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății. ''Al cincilea caz este un thailandez, șofer de taxi, care nu a călătorit în China (...), dar ar fi putut intra în contact cu turiști chinezi", a adăugat el.

Șoferul de taxi a încetat să lucreze după ce s-a îmbolnăvit ''așadar pasagerii nu ar trebui să își facă griji'', a declarat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că 13 persoane care au intrat în contact cu pacientul nu au prezentat simptome de infecție.

Autoritățile nu au precizat în ce oraș lucra șoferul de taxi, dar au dat asigurări că starea de sănătate a acestuia se îmbunătățește.

Autoritățile sunt îngrijorate de impactul epidemiei asupra turismului, un sector cheie pentru economia țării, care depinde în mare măsură de turiștii chinezi.

Potrivit ministrului Sănătății, Anutin Charnvirakul, controalele minuțioase operate pe aeroporturi asupra pasagerilor care provin din China semnifică faptul că regatul ''nu trebuie să interzică toate zborurile'' care sosesc din China. Traficul dintre cele două țări a scăzut cu 80% de la debutul epidemiei.

Guvernul se confruntă totodată cu un val de critici pentru lentoarea cu care au fost organizate evacuările cetățenilor săi prezenți în provincia Hubei, epicentrul virusului. Thailandezii rămași blocați în regiune, printre care o tânără însărcinată în vârstă de 32 de ani, au declarat pentru AFP că s-au simțit abandonați de conducătorii lor în timp ce țări precum Statele Unite, Japonia și Franța au început să-și repatrieze cetățenii.

Anutin a precizat că Guvernul se pregătește să aducă înapoi ''161 de cetățeni thailandezi (...) cât mai curând posibil'', notează AFP.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău