Coronavirus: Noile cazuri de contaminare în Coreea de Sud încă la nivel scăzut, crește numărul celor importate

  • 24 Martie 2020 10:48
Coronavirus: Noile cazuri de contaminare în Coreea de Sud încă la nivel scăzut, crește numărul celor importate

Cazurile importate de coronavirus au crescut în Coreea de Sud de la 47 la 67, a anunțat marți Centrul sud-coreean de control și prevenție a bolilor (KCDC), care a indicat că luni s-au înregistrat 76 de noi contaminări cu noul coronavirus în total, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Cazurile adiționale cu noul coronavirus arată o tendință în scădere în Coreea de Sud, dar numărul infecțiilor importate a marcat cea mai creștere zilnică, în timp ce țara a impus două săptămâni de carantină celor care vin din Europa, conform Yonhap.

Nouă persoane, care au fost testate pozitiv pentru COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, au decedat luni, ridicând bilanțul total al deceselor la 120 în Coreea de Sud.

Potrivit agenției de presă Yonhap, cele 76 de cazuri noi detectate luni relevă o creștere ușoară în raport cu 64 de cazuri înregistrate duminică, ceea ce ridică la 9.037 numărul total al persoanelor contaminate în această țară.

Numărul noilor cazuri apărute într-o zi s-a stabilizat în jur de 100, cel puțin pentru a 13-a zi consecutiv.

Rata de mortalitate s-a situat la 1,33% luni, potrivit KCDC. Pentru persoanele vârstnice de 80 de ani și peste rata a fost de 12,84%.

Din cele 76 de cazuri noi, 31 au fost detectate la Daegu și unul în provincia Gyeongsang de Nord, cele două regiuni cele mai afectate de epidemie în țară.

Coreea de Sud a început să aplice reguli de distanțare socială mai stricte de duminică pentru a încetini pandemia de COVID-19, care s-a declanșat în China la sfârșitul anului trecut.

În scopul de a stăvili cazurile importate, Coreea de Sud impune două săptămâni de carantină persoanelor sosite din Europa pentru un sejur îndelungat, indiferent dacă acestea prezintă sau nu simptome.

În total, 1.203 de persoane au sosit luni din Europa în Coreea de Sud, dintre care 90% erau de naționalitate sud-coreeană. Dintre acestea, 101 au prezentat simptome alarmante, a detaliat Yoon Tae-ho, înalt oficial în Ministerul Sănătății și responsabil cu aplicarea măsurilor de izolare.

Toți cei sosiți din Europa vor fi testați în mod gratuit, dar guvernul sud-coreean nu-și va asuma cheltuielile pentru întreținerea acestora în cursul perioadei de carantină de 14 zile, a explicat Yoon.

Această regulă va fi aplicată și persoanelor care vor veni din alte țări, dacă autoritățile vor extinde carantina și asupra sosirilor din aceste locuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău