Coronavirus: Noi recorduri de infecții și decese în Polonia

  • 04 Noiembrie 2020 15:56
Coronavirus: Noi recorduri de infecții și decese în Polonia

Polonia a raportat miercuri un nou record de infecții cu coronavirusul, numărul contagierilor ajungând la aproape 25.000, și 373 de decese provocate de COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, transmit dpa și Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul de noi contagieri raportat miercuri a fost de 24.692, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în Polonia de la începutul pandemiei ajungând la aproape 440.000 de cazuri în timp ce cel al deceselor se apropie de 6.500 de morți.

Numărul cazurilor active de coronavirus se ridică la circa 264.000. Peste 18.600 de persoane sunt spitalizate și primesc tratament pentru COVID-19, afecțiunea respiratorie potențial fatală provocată de noul coronavirus. Mai mult de 1.600 de pacienți au nevoie de ventilare.

Creșterea numărului de cazuri este vizibilă în principal în orașele mari, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Wojciech Andrusiewicz, pentru agenția de presă PAP.

„Reluăm apelul de a respecta regulile în vigoare referitoare la distanțarea socială, dezinfectare și purtarea măștilor. Le recomandăm oamenilor să nu aștepte adoptarea unor noi restricții, ci, mai degrabă, să ne impunem singuri puțină disciplină...”, a declarat Andrusiewicz.

În ultimele săptămâni, odată cu creșterea rapidă a numărului de cazuri, Polonia a reintrodus gradual restricții ce vizează încetinirea transmiterii coronavirusului, deși autoritățile au subliniat în mod repetat că vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a evita instituirea unei izolări la domiciliu la nivel național.

Purtarea măștii este obligatorie în public. Cei mai mulți dintre elevii de școală primară și de liceu desfășoară cursuri online, iar restaurantele au voie să vândă preparate doar la pachet sau cu livrare la domiciliu. Piscinele și sălile de fitness sunt închise pe tot teritoriul țării.

Creșterea recentă a numărului cazurilor a forțat totodată autoritățile să sporească rapid capacitatea sistemului medical pentru a putea avea grijă de pacienții COVID-19 și să înceapă construcția unor spitale temporare în diferite locuri din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău