Coronavirus: Noi recorduri de infectări și decese în Rusia

  • 21 Noiembrie 2020 14:03
Coronavirus: Noi recorduri de infectări și decese în Rusia

Rusia a înregistrat sâmbătă noi recorduri în ceea ce privește numărul de infectări și de decese zilnice din cauza noului coronavirus, la două zile după ce a depășit pragul de două milioane de bolnavi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Autoritățile sanitare au raportat sâmbătă 24.822 de noi infectări și alte 476 de decese, de la începutul anului fiind înregistrate în total 2.064.748 de milioane de cazuri și 35.778 de morți.

Acest bilanț care reflectă o mortalitate mult mai mică decât în alte părți de pe glob trebuie privit cu precauție întrucât autoritățile nu recenzează decât decese care, după autopsie, au drept primă cauză stabilită coronavirusul, precizează AFP.

Cel mai mare număr de noi cazuri cotidiene a fost detectat sâmbătă la Moscova (7.168) și în cel de-al doilea oraș al țării, Sankt Petersburg (2.476), celelalte regiuni înregistrând între zeci și sute de noi contaminări.

''Avem multe apeluri în acest moment, numărul de bolnavi a crescut'', a declarat pentru AFP Dmitri, un șofer de ambulanță care transportă o echipă medicală însărcinată să preleveze eșantioane pentru depistarea coronavirusului la Sankt Petersburg și care în fiecare dimineață vizitează circa 20 de adrese.

''Oamenii sunt înspăimântați și cheamă medicul imediat ce încep să tușească puțin'', a spus Lioudmila, unda dintre infirmierele acestui echipaj.

Deși autoritățile ruse spun că situația este ''îngrijorătoare'', acestea afirmă totodată că situația este sub control, iar în acest moment este exclusă o nouă perioadă de izolare la domiciliu pentru a nu afecta economia rusă, slăbită deja de perioada strictă de restricții impuse în primăvară, precum și în urma sancțiunilor occidentale.

Președintele rus Vladimir Putin a evocat în octombrie măsuri ''punctuale și justificate'' care ar putea fi luate în mod independent în regiunile ruse.

Rusia preconizează totodată producția vaccinurilor contra coronavirusului pe care le-a dezvoltat, printre care Sputnik V, lăudat de Vladimir Putin, dar care până în prezent a suscitat neîncrederea internațională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău