Coronavirus: Muntenegru a anunțat aprobarea vaccinului Sinopharm, fără să fi început campania de vaccinare

  • 15 Februarie 2021 16:35
Coronavirus: Muntenegru a anunțat aprobarea vaccinului Sinopharm, fără să fi început campania de vaccinare

Autoritățile sanitare din Muntenegru au anunțat luni că în scurt timp vor aproba utilizarea vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm, după ce l-au autorizat deja pe cel rusesc Sputnik V, deși campania de vaccinare în această țară balcanică de 642.000 de locuitori încă nu a început, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Zeljka Bozovic, membru al Institutului Farmaceutic din Muntenegru, a declarat că este posibil ca primele doze de vaccin Sputnik V să ajungă săptămâna aceasta în țară, deși nu se știe data exactă.

În declarații acordate portalului Vijesti, Bozovic a precizat că este pe cale să se dea undă verde și vaccinului britanico-suedez AstraZeneka, pe care Muntenegru ar trebui să-l primească prin intermediul programului internațional COVAX.

Potrivit mass-media locale, Muntenegru, care deocamdată nu a primit niciun vaccin și este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din regiunea balcanică, ar trebui să primească 82.000 de doze de la AstraZeneka, înainte de încheierea actualului trimestru.

De la începerea pandemiei, țara a înregistrat în total 68.921 de cazuri și 890 de decese de COVID-19 și se confruntă în prezent cu o creștere a contagierilor, astfel încât a fost decretată o interdicție de circulație pe timpul nopții.

Restaurantele, cafenelele, centrele comerciale și instituțiile de cultură sunt obligate să închidă la 18:00 ora locală, în timp ce transportul public interurban nu circulă în weekend-uri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău