Coronavirus: Moscova va începe vaccinarea în masă a rezidenților în următoarele două luni

  • 19 Octombrie 14:36
Coronavirus: Moscova va începe vaccinarea în masă a rezidenților în următoarele două luni

Capitala și cel mai mare oraș al Rusiei, Moscova, care a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din țară, va începe vaccinarea în masă a rezidenților săi împotriva maladiei COVID-19 în următoarele două luni, a anunțat luni primarul Serghei Sobianin, citat de DPA, preluat de Agerpres.

În prezent, Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numărului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, și este, totodată, prima țară care va introduce pe piață un vaccin împotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de către publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse în rândul membrilor comunității științifice internaționale pe fondul afirmațiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruși din domeniul sănătății au susținut însă cu fermitate vaccinul.

"Vom începe vaccinarea în masă a populației în decembrie-ianuarie", a declarat Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său.

El a menționat că în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

"Este o cifră mare', a apreciat primarul moscovit. El a avertizat însă că o revenire la măsurile de carantină, care au devastat economia rusă la începutul acestui an, ar fi "inacceptabilă și imposibilă".

"Strategia optimă este de a găsi o cale de mijloc între închiderea orașului și abandonarea completă a restricțiilor", a adăugat el.

În săptămâna trecută au existat "semne că răspândirea infecției este adusă sub control", a precizat Sobianin, adăugând că numărul persoanelor care au folosit transportul public a scăzut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut să permită personalului să lucreze de acasă, în timp ce persoanele în vârstă și cu risc de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost sfătuite să evite deplasările.

Sursa:

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:6,7 m/s
Sun
0
Mon
-1
Tue
1
Wed
5
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău