Coronavirus: Ministrul israelian al sănătății și soția sa, testați pozitiv

  • 02 Aprilie 2020 10:39
Coronavirus: Ministrul israelian al sănătății și soția sa, testați pozitiv

Ministrul israelian al sănătății Yaakov Litzman și soția sa, Chava, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, a anunțat joi ministerul său într-un comunicat, informează dpa, prelat de Agerpres.

Litzman și soția lui "se simt amândoi bine, primesc tratament corespunzător și stau în carantină acasă și sub supraveghere, în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății", se spune în comunicat.

Yaakov Litzman, rabin născut în Germania și care a emigrat în Israel la 20 de ani după Holocaust, locuind în prezent la Ierusalim, are 71 de ani și este membru al partidului ultraortodox așkenaz Iudaismul Unit al Torei (UTJ).

Noul tip de coronavirus s-a propagat mult mai repede în mediile ultraortodoxe comparativ cu părțile seculare ale Israelului.

Autoritățile israeliene erau îngrijorate că membri ai comunității ultraortodoxe vor încetini implementarea carantinei ordonate de guvern. Însă majoritatea evreilor ultraortodocși, care reprezintă circa 1 milion din totalul populației de 9 milioane a Israelului, au început acum să respecte carantina.

De la începerea pandemiei de coronavirus, în Israel s-au înregistrat peste 6.000 de contaminări și circa 30 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău