Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudență în ceea ce privește reducerea restricțiilor de călătorie în străinătate

  • 03 Mai 2020 10:56
Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudență în ceea ce privește reducerea restricțiilor de călătorie în străinătate

Ministrul german de externe, Heiko Maas, solicită prudență în ceea ce privește ridicarea avertismentelor de călătorie la nivel mondial, informează DPA, preluat de Agerpres.

"Când oamenii sunt capabili nu doar să zboare din nou în străinătate, dar și să se întoarcă într-un mod suficient de sigur, atunci putem reduce treptat avertismentele pentru aceste călătorii", a spus Maas pentru grupul media german Funke în comentarii publicate duminică.

"Dar nu putem permite ca aceștia să fie pași grăbiți. Nu putem și nu vom readuce înapoi un sfert de milion de oameni din vacanța lor, din nou, în această vară, a spus el.

După ce restricțiile de călătorie legate de coronavirus s-au extins în martie, Germania a repatriat cel puțin 225.000 de cetățeni ai săi care se aflau în străinătate, în ceea ce diplomația germană a spus că a fost cea mai mare operațiune din istoria țării.

Frontierele interne ale Europei nu ar trebui să rămână închise ''nicio o zi mai mult decât este necesar'', a adăugat el.

Dar în cazul redeschiderii frontierelor, guvernul Germaniei trebuie "să acționeze într-un mod controlat și coordonat, pentru a nu pune în pericol progresele înregistrate în lupta împotriva virusului, pentru care toți am sacrificat o parte din viața noastră normală în ultimele câteva săptămâni''.

Ministerul de Externe al Germaniei a menținut un avertisment global de călătorie, care a fost prelungit miercuri până la jumătatea lunii iunie.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău