Coronavirus: Ministrul german al Sănătății a confirmat sosirea ''valului de vară'' COVID-19

  • 15 Iunie 2022 13:34
Coronavirus: Ministrul german al Sănătății a confirmat sosirea ''valului de vară'' COVID-19

După ce marți a spus că un nou val de infectări cu noul coronavirus ''este de așteptat'', ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, a recunoscut miercuri că acest val a devenit o ''realitate'', informează DPA, citat de AGERPRES.

Rata de incidență la șapte zile a crescut brusc în ultima săptămână în Germania, iar miercuri a ajuns la 472,4, potrivit autorităților naționale din domeniul sanitar - în comparație cu 447,3, înregistrată marți și 238,1, săptămâna trecută.

''Anticipatul val de vară a devenit, din păcate, o realitate'', a declarat Lauterbach pentru cotidianul Rheinische Post. ''Acest lucru înseamnă totodată că este puțin probabil să existe o diminuare în săptămânile care vor urma''.

Vârstnicilor și celor cu afecțiuni preexistente ar trebui să li se administreze ''urgent'' o altă doză de vaccin, a spus el.

Răspândirea subvariantei Omicron BA.5, extrem de infecțioasă, este considerată în parte responsabilă pentru creșterea ratei de infectare.

În acest stadiu al pandemiei, rata de incidență nu este considerată însă ca reflectând întru totul realitatea. În ultima vreme, experții au estimat un număr ridicat de cazuri neînregistrate în mod oficial în principal pentru că evoluția bolii poate fi ușoară și nu toate persoanele infectate efectuează un test PCR recunoscut oficial. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău