Coronavirus: Mexic a depășit 142.000 de cazuri și se apropie de 17.000 de decese de COVID-19

  • 14 Iunie 2020 10:47
Coronavirus: Mexic a depășit 142.000 de cazuri și se apropie de 17.000 de decese de COVID-19

Autoritățile sanitare din au raportat sâmbătă 3.494 noi contagieri și 424 decese de COVID-19, numărul total al cazurilor din această țară ajungând la 142.690 și la 16.872 de morți de la începerea pandemiei la sfârșitul lunii februarie, relatează EFE, preluat de Agerpres.

La o conferință de presă, secretarul adjunct pentru Prevenirea și Promovarea Sănătății, Hugo López-Gatell, a raportat sâmbătă o creștere "cu 2,5 % a cazurilor (comparativ cu cele 139.196 de vineri), cea mai scăzută cifră din ultimele săptămâni". El a cerut însă ca aceste cifre să fie tratate cu unele rezerve, având în vedere că la sfârșit de săptămână procesul de numărare se încetinește.

López-Gatell a precizat că statele care concentrează cel mai mare număr de cazuri active la nivelul țării sunt Ciudad de México, Estado de México, Jalisco, Puebla și Tabasco. În timp ce Baja California, Chiapas, Morelos, Guerrero, Sonora și Chihuahua sunt statele care au înregistrat un regres al epidemiei în ultimele săptămâni.

De asemenea statele care au raportat cel mai mare număr de decese sunt Ciudad de México, Estado de México, Baja California, Veracruz și Sinaloa. El a precizat că din numărul total al morților, 1.543 așteaptă să fie confirmatăi cauza decesului.

La rândul său, director general pentru Promovarea Sănătății, Ricardo Cortés, a explicat că "un vaccin nu va fi disponibil în perioada imediat următoare", astfel încât el a recomandat populației să continue să urmeze măsurile de prevenire și de igienă.

Mexicul a ținut închisă economia neesențială în lunile aprilie și mai, în care au fost aplicate măsuri de izolare populației, iar din iunie a fost lansată prima etapă spre normalizare cu o ridicare treptată a restricțiilor, începând cu statele care au raportat un număr mai scăzut de decese și de cazuri confirmate de COVID-

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău