Coronavirus: Membrii guvernului polonez, testați negativ, ies din carantină

  • 17 Martie 2020 18:36
Coronavirus: Membrii guvernului polonez, testați negativ, ies din carantină

Carantina în care s-au aflat membrii guvernului polonez care au participat la cea mai recentă ședință de cabinet alături de un coleg depistat pozitiv cu coronavirus a fost ridicată după ce testele efectuate acestora au ieșit negative, a declarat marți Lukasz Szumowski, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Rezultatele grupului de persoane care au participat la acel consiliu de miniștri (de pe 10 martie) sunt negative', a informat Szumowski, într-o declarație de presă.

El a precizat că 'procedurile au fost urmate și carantina a fost ridicată'.

Luni, ministrul polonez al mediului, Michal Wos, a anunțat că a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier care se dovedise a fi bolnav. Ministrul în vârstă de 29 de ani a precizat că se simte bine.

Miniștrii care au participat la acea ședință de cabinet au fost plasați imediat în carantină și testați pentru noul coronavirus.

Nouă dintre cei 24 de miniștri au lipsit de la ședința respectivă, între care premierul Mateusz Morawiecki și ministrul sănătății, Lukasz Szumowski.

Marți dimineață, președintele Andrzej Duda a amânat, probabil pentru miercuri, o ședință de guvern la care urmează să se discute măsuri de sprijin pentru economie.

Polonia a interzis accesul străinilor pe teritoriul său, suspendând transporturile internaționale și închizând universitățile și școlile pentru a limita pandemia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău