Coronavirus: Măsuri de izolare reimpuse în numeroase țări în contextul celui de-al ''doilea val''

  • 14 Septembrie 2020 09:53
Coronavirus: Măsuri de izolare reimpuse în numeroase țări în contextul celui de-al ''doilea val''

Temut în întreaga lume, ''al doilea val'' al pandemiei de coronavirus a luat avânt - termenul a fost utilizat oficial în Austria, Israelul a decis să reimpună măsuri de izolare, iar o restricție strictă privind adunările la care participă mai mult de șase persoane intră în vigoare luni în Anglia, relatează AFP.

În Israel, rata cazurilor de infectare din această țară este în creștere, cu 153.217 de cazuri de COVID-19, dintre care 1.103 decese, la o populație de 9 milioane.

Conform datelor colectate de AFP, Israel este a doua țară din lume cu cele mai multe cazuri de coronavirus nou pe cap de locuitor în cursul ultimelor două săptămâni, după Bahrain. Acest stat a devenit duminică seara prima țară puternic afectată de coronavirus care a reimpus măsuri de izolare la nivel național, timp de cel puțin trei săptămâni.


Măsurile de izolare reimpuse în Israel vor intra în vigoare începând de vineri, 18 septembrie, odată cu Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc), vor continua în timpul sărbătorii de Yom Kippur și vor lua sfârșit la 9 octombrie, de Sukkot (sărbătoarea Tabernacolelor), au precizat autoritățile. Astfel, israelienii nu vor mai avea voie să iasă la o distanță mai mare de 500 de metri de domiciliu, spațiile comerciale neesențiale vor fi închise, inclusiv mall-urile, și vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de zece persoane, printre alte restricții. Școlile vor fi de asemenea închise. Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va rămâne însă deschis.

Noi măsuri de izolare, cel puțin parțiale, intră de asemenea în vigoare, luni, la Jakarta, în urma unei agravări a epidemiei, la trei luni după ridicarea restricțiilor.

Al doilea val vizează și Regatul Unit, unde peste 3.500 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate vineri, conform cifrelor guvernamentale, cel mai grav bilanț zilnic consemnat după data de 17 mai. Și rata de reproducere a coronavirusului (denumită ''R'') se situează în prezent între 1 și 1,2, adică peste nivelul care antrenează o accelerare a cazurilor de contaminare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău