Coronavirus: Masca devine obligatorie în spațiile publice închise în Croația

  • 11 Iulie 2020 17:45
Coronavirus: Masca devine obligatorie în spațiile publice închise în Croația

Croația a anunțat sâmbătă că purtatul măștii va deveni obligatoriu de săptămâna viitoare în majoritatea spațiilor publice închise, în contextul în care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Numărul de noi infecții a fost de 140 sâmbătă, un record pentru 24 de ore până acum. Majoritatea cazurilor sunt în capitala Zagreb și în estul țării.

Direcția Națională de Protecție Civilă a transmis că începând de luni masca va deveni obligatorie atât pentru angajați, cât și pentru clienți în magazine, și de asemenea pentru angajații din baruri, restaurante și alte locuri unde există o apropiere de clienți.

Utilizarea măștii de protecție în transportul public a devenit obligatorie în urmă cu câteva săptămâni.

În lunile de primăvară, Croația a limitat cu succes răspândirea bolii, iar până la începutul lunii iunie numărul de noi cazuri scăzuse la doar câteva pe zi sau la nici unul.

Cu toate acestea, numărul de noi cazuri a crescut în ultimele săptămâni, multe voci acuzând pentru asta înmulțirea diferitelor adunări, cum ar fi nunțile.

Aproximativ 500.000 de turiști din țări din Europa Centrală și din Germania sunt în prezent în vacanță pe Coasta Adriaticii, însă în rândul lor au fost înregistrate doar câteva cazuri.

Croația a înregistrat până acum 3.672 de cazuri de COVID-19 și 118 decese. În prezent există 1.088 de cazuri active.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău