Coronavirus: Marea Britanie reduce la 10 zile autoizolarea pentru contactele persoanelor pozitive și pentru turiștii străini

  • 11 Decembrie 2020 17:29
Coronavirus: Marea Britanie reduce la 10 zile autoizolarea pentru contactele persoanelor pozitive și pentru turiștii străini

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat vineri că au decis să reducă perioada de autoizolare impusă în timpul pandemiei de COVID-19 de la 14 la 10 zile pentru rezidenții care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv și pentru turiștii sosiți din străinătate, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Această perioadă mai scurtă de autoizolare va intra în vigoare pe 14 decembrie și va fi implementată în Anglia, Scoția și Irlanda de Nord, precizează un comunicat guvernamental. Dispoziția se aplică deja în Țara Galilor.

"După ce am reanalizat dovezile medicale, suntem acum încrezători că putem să reducem numărul de zile în care contactele persoanelor pozitive trebuie să se autoizoleze, de la 14 la 10 zile", au declarat cei patru consilieri guvernamentali care dețin titulatura de Chief Medical Officer.

Reducerea perioadei de izolare îi va ajuta pe britanici să revină mai repede la locurile de muncă și în școli, va stimula redresarea economiei, iar turismul internațional va beneficia la rândul său de pe urma relaxării acestor restricții, ajutând companiile aeriene, afectate de o scădere drastică a veniturilor.

Carantina de 10 zile va începe din ziua de după ultimul contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, după un test COVID-19 sau după apariția primelor simptome, precizează același comunicat. NHS Test and Trace, organizația responsabilă cu contactarea și monitorizarea persoanelor care au intrat în contact cu o persoană infectată, va publica un nou ghid de recomandări în cursul zilei de luni.

Cele mai multe destinații turistice preferate de cetățenii britanici, precum Franța, Spania și Statele Unite, nu se află pe lista de destinații considerate sigure de guvernul Marii Britanii, ceea ce înseamnă că turiștii care sosesc din aceste țări vor trebui să intre în carantină.

Noua reglementare de vineri aliniază dispozițiile în vigoare pentru contactele potențiale ale persoanelor pozitive cu restricțiile de autoizolare aplicabile în cazul persoanelor care au primit rezultate pozitive la teste COVID-19. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău