Coronavirus: Marea Britanie este la superlativ în situație de criză, afirmă prințul William

  • 13 Aprilie 2020 11:11
Coronavirus: Marea Britanie este la superlativ în situație de criză, afirmă prințul William

Prințul William a spus că Marea Britanie este la superlativ în situație de criză, a declarat biroul său duminică. Acesta este cel mai recent dintr-o serie de mesaje din partea familiei regale care încearcă să încurajeze populația în timpul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters, preluat de Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a s-a adresat de două ori britanicilor săptămâna trecută, în timp ce moștenitorul tronului, prințul Charles, care a fost testat pozitiv pentru noul virus, a transmis și el mai multe mesaje video și audio după ce s-a însănătoșit.

Mesajul lui William a fost transmis în ziua în care numărul deceselor de COVID-19 în spitalele din Regatul Unit a depășit 10.000.

"Cred că Marea Britanie este la superlativ atunci când se confruntă cu o criză", a spus nepotul reginei în timpul unei convorbiri prin telefon cu o organizație de caritate comunitară din nordul Angliei, care gestionează o bancă de alimente și livrează mese calde oamenilor izolați.

"Cu toții ne unim eforturile și acest spirit comunitar revine mai repede decât orice altceva", a spus William în timpul convorbirii, potrivit biroului său de la Palatul Kensington.

William, care este al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Charles, patronează activitatea National Emergencies Trust (NET) în 2020, a informat palatul.

Creat în 2019, NET încearcă să colaboreze cu organizații non-profit pentru a direcționa donații publice la solicitări specifice și a distribui fonduri în mod echitabil și eficient.

Apelul NET pentru combaterea epidemiei de coronavirus, lansat de William în martie, a dus la strângerea a milioane de lire sterline. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău