Coronavirus: Marea Britanie are în vedere o testare extinsă a populației cu noi tipuri de teste

  • 19 August 2020 16:43
Coronavirus: Marea Britanie are în vedere o testare extinsă a populației cu noi tipuri de teste

Marea Britanie intenționează să efectueze o testare extinsă și periodică a populației pentru COVID-19, cu obiectivul de a suprima răspâdirea noului coronavirus astfel încât să poată fi relaxate restricțiile - care au afectat economia - fără a declanșa un nou val epidemic în această țară ce se numără printre cele mai îndoliate de pandemie, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a declarat miercuri că sunt în faza experimentală o serie de teste noi și mai rapide care pot da imediat rezultatul dacă o persoană este sau nu infectată și și-a exprimat speranța că spre sfârșitul anului în curs aceste noi teste vor putea fi folosite.

''Testarea de masă, testarea populației, în care devine o normă ca oamenii să fie testați periodic, permițându-ne astfel să redăm unele libertăți, este în prezent un proiect uriaș al guvernului'' de la Londra, a spus Hancock la postul BBC.

El a precizat că laboratoarele de cercetare de la Porton Down fac probe pentru noi teste de salivă care nu au nevoie de o examinare într-un laborator specializat pentru aflarea rezultatului. ''Apar noi tehnologii pe care le cumpărăm și le testăm. Până la sfârșitul anului cu siguranță vom dispune de ele'', a asigurat oficialul britanic.

Capacitatea de testare prin teste moleculare PCR a Marii Britanii este în prezent de peste 335.000 de teste pe zi, dar această capacitate nu este folosită deplin, în luna august fiind efectuate zilnic între 150.000 și 190.000 de teste.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău