Coronavirus: Justiția anulează prelungirea restricțiilor în statul american Wisconsin

  • 14 Mai 2020 09:15
Coronavirus: Justiția anulează prelungirea restricțiilor în statul american Wisconsin

Curtea Supremă din Wisconsin a anulat miercuri, în urma unei cereri a parlamentarilor republicani, decizia administrației democrate a acestui stat din nordul SUA de a prelungi restricțiile introduse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Republicanii, pentru care prioritatea este relansarea economiei locale, au contestat în fața Curții Supreme din Wisconsin prelungirea decisă de administrația guvernatorului democrat Tony Evers.

Cu patru voturi pentru și trei împotrivă, Curtea Supremă a considerat că măsura extinderii luată de secretarul sănătății Andrea Palm este ''ilegală, invalidă și neaplicabilă''. ''Ordinul doamnei Palm de a izola toți cetățenii în locuințele lor, de a interzice toate deplasările și de a închide afacerile depășește autoritatea de reglementare'' de care dispune secretarul sănătății, a estimat Curtea Supremă a statului Wisconsin.

Guvernatorul Tony Evers s-a arătat dezamăgit de această decizie. ''Parlamentarii republicani au convins patru membri ai Curții Supreme să arunce în haos statul Wisconsin, punând sănătatea publică și viețile oamenilor în mare pericol'', a scris Evers pe Twitter.

De partea lor, republicanii, care sunt majoritari în cele două camere ale parlamentului din Wisconsin, au salutat hotărârea. ''Se permite cetățenilor să se vadă din nou cu cei apropiați și să-și practice religia fără a se teme că încalcă o dispoziție oficială'', au declarat parlamentarii republicani din Wisconsin într-un comunicat. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău