Coronavirus: Johnson & Johnson va livra până la 400 de milioane de vaccinuri în Africa

  • 29 Martie 2021 19:25
Coronavirus: Johnson & Johnson va livra până la 400 de milioane de vaccinuri în Africa

Până la 400 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson împotriva COVID-19 vor fi livrate în țările Uniunii Africane, a anunțat luni gigantul farmaceutic american, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Conform condițiilor unui acord, 220 de milioane de doze de ser, care necesită o singură vaccinare, vor fi distribuite în cele 55 de țări membre ale Uniunii Africane, livrările începând cu al treilea trimestru al anului 2021.

Țările în cauză vor putea, dacă apreciază că este necesar, să comande 180 de milioane de doze suplimentare, pentru un total de 400 de milioane de vaccinuri Johnson & Johnson furnizate până în 2022.

"Suntem dedicați accesului echitabil și internațional la vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Alex Gorsky, PDG al firmei americane, potrivit unui comunicat.

În ianuarie, Johnson & Johnson anunțase că vaccinul său este eficient în proporție de 66% împotriva COVID-19.

Spre deosebire de remediile de la Pfizer și Moderna, care utilizează tehnica inovatoare mARN, vaccinul ''J&J'' este un vaccin cu ''vector viral''.

Aceste vaccinuri folosesc ca suport un alt virus puțin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucțiuni genetice dintr-o parte a virusului responsabil pentru COVID-19. Virusul modificat intră în celulele persoanelor vaccinate, care produc atunci o proteină tipică SARS-CoV-2, antrenând sistemul lor imunitar să o recunoască. Un proces utilizat și pentru vaccinurile AstraZeneca și Sputnik.

Vaccinul Johnson & Johnson are un alt avantaj important: poate fi depozitat la temperaturi mai mari decât cele de la congelatoare, ceea ce facilitează foarte mult distribuția acestuia.

Între jumătatea lunii februarie și sfârșitul lunii decembrie 2020 au fost înregistrate 2,8 milioane de cazuri de infecții cu coronavirus în cele 55 de țări ale Uniunii Africane, însemnând 3% din totalul global, și au fost înregistrate 65.602 de decese, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută în revista britanică The Lancet.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău