Coronavirus: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în siguranță, afirmă guvernatoarea capitalei Japoniei

  • 13 Iunie 2020 19:00
Coronavirus: Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în siguranță, afirmă guvernatoarea capitalei Japoniei

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfășura în siguranță, a declarat pentru AFP guvernatoarea capitalei Japoniei, Yuriko Koike, care a promis "să se mobilizeze 120%" pentru ca evenimentul să poată avea loc.

"Simbol al victoriei omenirii asupra noului coronavirus", JO vor fi totuși "simplificate" și costul lor va fi redus, a amintit în interviu doamna Koike, în vârstă de 67 de ani, ce a anunțat vineri că va candida luna viitoare pentru un nou mandat.

"Vom organiza Jocurile într-un mediu sigur și liniștit pentru sportivii și spectatorii veniți din străinătate, ca și pentru locuitorii din Tokyo. Iar metodele pentru a atinge acest obiectiv, că este vorba de teste PCR sau de urmărirea contactelor, vor fi decise în viitor" după "discuții" între toți organizatorii, a indicat Koike.

JO de la Tokyo, programate pentru vara acestui an, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. De atunci, responsabili japonezi și ai Comitetului Internațional Olimpic (CIO) au afirmat că Jocurile nu vor fi amânate a doua oară, ci anulate dacă virusul va împiedica din nou desfășurarea lor în deplină siguranță, așa cum prezic unii specialiști în sănătate publică.

Un membru al comitetului de organizare japonez a declarat săptămâna trecută că o decizie referitoare la soarta competiției nu va fi luată înainte de primăvara lui 2021. Comitetul de organizare japonez, cu susținerea CIO, va fi cel care va lua această decizie.

Japonia pare relativ cruțată de pandemie, cu 924 de decese și 17.382 de cazuri înregistrate până în acest moment.

Deși nu a avut un caracter obligatoriu, starea de urgență a fost respectată până când a fost ridicată la sfârșitul lui mai, acest lucru fiind salutat de Koike. "Locuitorii din Tokyo știu că Jocurile de vară nu vor fi posibile anul viitor dacă impactul coronavirusului nu se va atenua", a spus ea.

În viitorul apropiat, "simplificarea și reducerea costurilor" vor fi cuvintele cheie în afară de siguranță, a explicat doamna Koike.

Un sondaj publicat în această săptămână a arătat că două treimi dintre sponsorii Jocurilor de la Tokyo ezită de acum. Potrivit doamnei Koike, acest eveniment planetar rămâne pentru sponsori "o ocazie excelentă", iar ea le va cere "să-și mențină sprijinul".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău