Coronavirus: Japonia va studia cazurile persoanelor infectate după vaccinarea împotriva COVID-19

  • 18 Ianuarie 15:23
Coronavirus: Japonia va studia cazurile persoanelor infectate după vaccinarea împotriva COVID-19

Japonia intenționează să colecteze date de la persoanele care se infectează cu noul coronavirus chiar și după ce au fost vaccinate pentru a evalua modul în care vaccinurile pot ajuta la prevenirea răspândirii virusului, au declarat duminică surse informate cu privire la acest subiect, potrivit Kyodo.

Inoculările vor începe în Japonia probabil în luna februarie. Ministerul Sănătății va crea un sistem de colectare a datelor privind vaccinarea pentru toate persoanele infectate prin adăugarea unor rubrici de bifat la un document pe care medicii trebuie să îl prezinte la centrele de sănătate publică atunci când confirmă infecțiile cu noul coronavirus, au precizat sursele.

Formatele pentru raportarea cazurilor de rubeolă și rujeolă, alte boli transmisibile majore, au, de asemenea, rubrici de bifat pentru datele de vaccinare.

Noul sistem va permite autorităților să cunoască situația imunizării pacienților infectați cu noul coronavirus, obținând date despre vaccinurile cu care au fost inoculați și dacă au primit o doză unică sau dublă, potrivit acelorași surse.

Pe baza unor studii clinice efectuate în străinătate și a eficacității raportate a acestora, vaccinurile disponibile în prezent împotriva coronavirusului protejează oamenii de îmbolnăvire, însă nu se cunoaște încă și dacă previn sau nu infectarea.

Prin obținerea de informații precum rata de persoane vaccinate în rândul pacienților cu coronavirus și progresul simptomelor acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia se așteaptă să poată evalua eficiența unui vaccin și impactul vaccinării asupra răspândirii epidemiei în țară.

Potrivit legislației privind bolile infecțioase din Japonia, medicii sunt obligați să informeze centrele de sănătate publică cu privire la numele persoanelor infectate și la simptomele acestora.

Guvernul japonez intenționează să înceapă vaccinarea angajaților din sistemul sanitar la sfârșitul lunii februarie, după aprobarea vaccinului pentru uz intern.

Inocularea celor din afara sistemului medical este așteptată să înceapă la sfârșitul lunii martie, urmând să fie acordată prioritate persoanelor de peste 65 de ani, acestea fiind considerate cu risc crescut pentru dezvoltarea de simptome severe.

Datele de vaccinare ale pacienților care au contractat după inoculare noul coronavirus sunt, de asemenea, așteptate să servească drept indiciu pentru a evalua riscul de îmbolnăviri grave, ceea ce va ajuta medicii și oficialii din domeniul sănătății să stabilească politicile de tratament, au adăugat sursele.

Prin păstrarea acestor date, autoritățile vor putea totodată să detecteze o schimbare a situației epidemice. Ei vor putea astfel suspecta potențiala apariție a unei variante de virus rezistente la vaccin dacă numărul persoanelor care se îmbolnăvesc nu scade semnificativ chiar și după diseminarea vaccinurilor.

 

 

Cu o populație de 126 de milioane de locuitori, Japonia are contracte cu companiile farmaceutice Pfizer Inc. și AstraZeneca Plc pentru 120 de milioane de doze de vaccin din fiecare, precum și unul cu Moderna Inc. pentru alte 50 de milioane de doze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:5,66 m/s
Mon
3
Tue
4
Wed
6
Thu
7
Fri
9

Curs oficial BNM 28 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 -0.0000
USD 17.4546 -0.0000
RON 4.3784 -0.0000
UAH 0.6257 -0.0000
RUB 0.2368 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău