Coronavirus: Italia renunță la restricțiile privind intrarea în țară a turiștilor începând de miercuri

  • 31 Mai 2022 14:10
Coronavirus: Italia renunță la restricțiile privind intrarea în țară a turiștilor începând de miercuri Sursa: RRA

Călătorii și turiștii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începând de miercuri dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ordonanța de guvern care se aplica în cazul acestei obligativități va expira marți și nu va fi reînnoită, a precizat Ministerul Sănătății din această țară.

Guvernul condus de prim-ministrul Mario Draghi a relaxat treptat restricțiile antiepidemice după ce starea de urgență sanitară a expirat în Italia la sfârșitul lunii martie, după ce a rămas în vigoare peste doi ani.

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante și în atracțiile turistice.

Italienii vor trebui totuși să poarte măști sanitare în transportul public, în spitale și în azilurile pentru vârstnici.

În Italia, o țară cu o populație de aproape 60 de milioane de locuitori, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a scăzut constant în ultimele săptămâni. Luni, autoritățile italiene au raportat doar puțin peste 7.500 de infectări noi într-un interval de 24 de ore și aproximativ 60 de decese asociate noului coronavirus.

Potrivit site-ului Our World in Data, până pe 30 mai 2022 peste 85,3% din populația Italiei a fost vaccinată cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, 80,5% cu două doze și 68,1% cu doze booster.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău