Coronavirus: Italia dezactivează permisul sanitar; masca rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun și la cinematograf

  • 29 Aprilie 12:19
Coronavirus: Italia dezactivează permisul sanitar; masca rămâne obligatorie în mijloacele de transport în comun și la cinematograf

Italienii nu vor mai avea nevoie de permis sanitar și vor putea renunța la masca de protecție începând de la 1 mai în baruri, restaurante și la birou, purtarea acesteia rămânând însă obligatorie în mijloacele de transport în comun și la cinematograf, informează vineri AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a semnat joi seară un decret prin care se ridică obligativitatea purtării măștii sanitare în cluburi de noapte, baruri și restaurante ori în supermarketuri, precum și la majoritatea locurilor de muncă, unde purtarea acesteia rămâne însă "foarte recomandată".

Masca de protecție continuă să fie obligatorie până pe 15 iunie în transportul în comun, la toate tipurile de spectacole - cinema, teatru, muzică - precum și cazul activităților sportive desfășurate la interior.

Purtarea măștii rămâne obligatorie pentru angajații sau vizitatorii din unitățile sanitare sau centrele pentru persoane vârstnice și în școli, până la vacanța de vară.

De asemenea, certificatul sanitar, fie în urma unui test negativ, fie a vaccinării, nu va mai fi obligatoriu de la 1 mai, în marea majoritate a cazurilor. Obligația de vaccinare rămâne în vigoare doar pentru personalul sanitar, până pe 31 decembrie.

Italia, care a ridicat obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber la jumătatea lunii februarie, a plătit un greu tribut COVID-19, cu peste 163.000 de decese de la începutul pandemiei.

Peninsula este, în același timp, una dintre puținele țări mari din UE care nu a ridicat în totalitate restricțiile asociate COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău