Coronavirus: Israelul vizează ca 2 milioane de locuitori să primească două doze de vaccin până la sfârșitul lui ianuarie

  • 03 Ianuarie 2021 16:01
Coronavirus: Israelul vizează ca 2 milioane de locuitori să primească două doze de vaccin până la sfârșitul lui ianuarie

Două milioane de persoane vor primi două doze din vaccinul împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii ianuarie în Israel, au afirmat duminică autoritățile din această țară, unde este în vigoare un alt treilea lockdown, potrivit AFP, citată de Agrepres.

Campania de vaccinare națională a fost lansată pe 19 decembrie într-un ritm intens impus de Benjamin Netanyahu. Prim-ministrul, aflat în prezent în campanie electorală, a fost vaccinat în direct la televiziune cu prima doză din vaccinul americano-german Pfizer/BioNtech. Duminică, directorul general al Ministerului Sănătății, Hezi Levi, a afirmat că circa o cincime din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului - începând cu angajații din sistemul sanitar și persoanele peste 60 de ani - își vor primi doza dublă ''până la sfârșitul lui ianuarie''.
 
''Ar trebui să avem imunizați două milioane de rezidenți'', a precizat acesta la postul public de radio, Kan. Acest obiectiv pare cu toate acestea mai puțin ambițios decât cel formulat pe 26 decembrie de Netanyahu, potrivit căruia, un sfert din populație (2,25 de milioane) ar trebui să fie imunizat într-o lună în cadrul campaniei de vaccinare. Israelul va reduce ritmul acestei campanii pentru a gestiona stocurile de vaccinuri și a asigura injectarea, la un interval de trei săptămâni, a două doze distincte în rândul populației vizate, a explicat duminică Levi.
 
Vineri, un milion de persoane au primit prima doză de vaccin, potrivit biroului prim-ministrului. Potrivit programului comunicat inițial, guvernul israelian spera ieșirea din criză la începutul lui martie, chiar înainte de alegerile legislative, programate pentru 23 martie. Până atunci, confruntat cu o creștere a numărului de infectări, acesta a decretat pe 27 decembrie un nou lockdown aproape generalizat de cel puțin două săptămâni.
 
Peste 435.800 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Israel, potrivit celui mai recent bilanț comunicat duminică de Ministerul Sănătății, înregistrându-se 3.400 de decese. Vineri, ministerul Sănătății a anunțat printre altele detectarea a 18 cazuri de infectare cu tulpina britanică a virusului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău