Coronavirus: Israelul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare; se analizează reintroducerea unor restricții

  • 20 Iunie 2022 14:09
Coronavirus: Israelul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare; se analizează reintroducerea unor restricții

Israelul, care se confruntă în ultimele săptămâni cu o creștere exponențială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a înregistrat luni peste 10.000 de rezultate pozitive la teste, cea mai mare cifră de la începutul lunii aprilie. În acest context, Guvernul ia în calcul reintroducerea unor restricții, informează EFE, citat de AGERPRES.

Autoritățile sanitare au înregistrat 10.202 cazuri de infectare dintre 29.681 de teste efectuate duminică, ceea ce marchează un procent de pozitivare de aproape 39% și crește rata de reproducere a virusului la 1,32, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății.

Un număr de 168 de pacienți infectați se află internați în stare gravă, ceea ce reprezintă o creștere de 95% comparativ cu săptămâna trecută, ceea ce îngrijorează spitalele, care încep să ia în calcul o posibilă redeschidere a saloanelor pentru bolnavii de COVID-19.

De asemenea, după creșterea progresivă a numărului de cazuri de infectare în ultimele săptămâni, Guvernul evaluează introducerea unor măsuri restrictive care fuseseră anulate, precum utilizarea măștilor de protecție în spații închise.

Potrivit media locale, autoritățile israeliene au în vedere totodată implementarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul bebelușilor și copiilor preșcolari, după ce Statele Unite au autorizat vineri posibilitatea de a începe vaccinarea la aceste grupe de vârstă.

De la începutul pandemiei, 4,2 milioane de persoane din cei peste 9 milioane de locuitori din Israel au contractat virusul, în timp ce numărul deceselor, de 10.908, a fost relativ scăzut în comparație cu alte țări.

Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron, iar după un număr considerabil de cazuri de infectare, mortalitatea s-a aflat în scădere începând din martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău