Israelul, lider mondial prin prisma ratei zilnice a infectărilor cu COVID-19

  • 04 Septembrie 2020 17:50
Israelul, lider mondial prin prisma ratei zilnice a infectărilor cu COVID-19

Israelul este lider mondial în ceea ce privește numărul de infectări zilnice cu noul coronavirus, după o săptămână de cifre record care au determinat plasarea în izolare a 30 de orașe ale țării pentru a limita progresia celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, relatează vineri EFE, preluat de AGERPRES.

Israelul a înregistrat în ultimele șapte zile o medie de 215 de contagieri zilnice la fiecare un milion de locuitori, fapt ce l-a situat înaintea Braziliei (188) și Spaniei (182), potrivit unui clasament realizat de Banca Națională a Canadei și de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

Ministerul israelian al Sănătății a anunțat că joi au fost raportate 2.740 de cazuri după o săptămână de cifre zilnice record și după ce miercuri a fost depășit pentru prima dată pragul de 3.000 de cazuri de la debutul pandemiei, în rândul unei populații de 9 milioane de locuitori.

Autoritățile nu pot controla acest al doilea val de coronavirus, care a început în urmă cu două luni, astfel încât joi au decis să impună o izolare strictă, cu închiderea centrelor comerciale și a școlilor începând de lunea viitoare în mare parte a țării, dar și o eventuală izolare la nivel național în cazul în care curba infectărilor rămâne ascendentă.

Rata mortalității rămâne scăzută, deși se apropie de o mie de victime, cu un bilanț de 985 de decese, în timp ce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 125.260.

De săptămâna trecută, orașele israeliene sunt clasificate cu ajutorul așa-numitului sistem "semafor", bazat pe alerte de culoare roșie, galben și verde, în funcție de rata contagierilor și care determină restricțiile necesare.

Reîntoarcerea la izolarea strictă încearcă să evite "o pierdere completă a controlului", în condițiile în care peste 2 milioane de elevi și studenți israelieni s-au întors săptămâna aceasta la cursuri.

La sfârșitul lunii septembrie și în octombrie au loc câteva dintre cele mai importante sărbători evreiești, prilej de întâlnire a familiilor și, prin urmare, de creștere a numărului de infectări.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău