Coronavirus: Israelul include nouă țări pe lista roșie, printre care SUA, Canada, Germania și Italia

  • 20 Decembrie 2021 11:27
Coronavirus: Israelul include nouă țări pe lista roșie, printre care SUA, Canada, Germania și Italia

Israelul a aprobat luni includerea SUA, Canadei, Italiei, Belgiei, Germaniei, Portugaliei, Elveției, Turciei și Marocului pe lista 'roșie', pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron a coronavirusului, deplasările cetățenilor israelieni în aceste state fiind interzise cu excepția unor cazuri speciale, relatează cotidianul The Jerusalem Post, citat de AGERPRES.

Măsura, adoptată în urma unei recomandări a Ministerului Sănătății israelian, va intra în vigoare marți la ora locală 24:00.

În țările menționate vor putea călători doar cetățenii israelieni care primesc un permis special din partea unui comitet guvernamental desemnat în acest scop. În plus, la revenirea în Israel, persoanele respective trebuie să stea în carantină cel puțin șapte zile, chiar dacă sunt vaccinate cu schema completă. În prima zi a acestei carantine ele vor locui într-un hotel unde vor aștepta rezultatul testului PCR efectuat la intrarea pe teritoriul israelian.

Lista 'roșie' elaborată de către autoritățile israeliene includea deja Regatul Unit, Danemarca, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Irlanda, Norvegia, Spania, Finlanda, Franța, Suedia și câteva zeci de țări din Africa.

În contextul răspândirii noii variante a SARS-CoV-2, frontierele Israelului sunt închise pentru cetățenii străini din 25 noiembrie, cu câteva excepții.

Până acum în Israel au fost confirmate 134 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, iar alte 307 cazuri sunt suspecte, dintre care 167 cazuri simptomatice, potrivit Ministerului Sănătății israelian. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău