Coronavirus: Israelul începe să se redeschidă, în timp ce vaccinările anti-COVID-19 se apropie de 50%

  • 21 Februarie 2021 10:15
Coronavirus: Israelul începe să se redeschidă, în timp ce vaccinările anti-COVID-19 se apropie de 50%

Israelul a redeschis duminică porțiuni ale economiei sale, în ceea ce a numit începutul unei întoarceri la rutină după ce vaccinările anti-COVID-19 aproape au atins procentul de 50% din populație, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

În timp ce magazinele erau deschise tuturor, accesul la locuri de agrement precum săli de sport și teatre este limitat la vaccinați sau cei care s-au recuperat după boală cu o presupusă imunitate, așa-numitul "Pașaport Verde" afișat într-o aplicație specială a Ministerului Sănătății.

Măsurile de distanțare socială sunt încă în vigoare. Dansul este interzis în sălile de banchet și sinagogilor, moscheilor sau bisericilor li s-a cerut să-și înjumătățească numărul normal de credincioși.

La exact un an după primul caz de coronavirus înregistrat în Israel, relaxarea măsurilor anti-COVID-19 duminică face parte dintr-un plan al guvernului de a deschide economia mai larg luna viitoare, când prim-ministrul Benjamin Netanyahu se pregătește pentru realegere.

Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin Pfizer Inc. la peste 45% din populația sa de 9 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătății. Infecțiile cu COVID-19 s-au redus cu 95,8% după rapel, arată datele ministerului.

Țara a înregistrat peste 740.000 de cazuri și 5.500 de decese din cauza bolii, în timp ce guvernul Netanyahu a fost criticat pentru aplicarea uneori nejustificată a trei lockdown-uri naționale. Acesta a promis că nu va fi un al patrulea.

Școlile elementare și elevii din ultimii doi ani de liceu au participat duminică la cursuri în orașele israeliene care au rata de contagiune sub control. Școlile medii urmează să reînceapă cursurile luna viitoare, după aproape un an de învățământ la distanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău