Coronavirus: Israelul impune al treilea lockdown parțial începând de duminică

  • 24 Decembrie 2020 09:10
Coronavirus: Israelul impune al treilea lockdown parțial începând de duminică

Israelul va impune al treilea lockdown parțial, începând din această duminică, în contextul creșterii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Restricțiile vor începe duminică după-amiaza și deocamdată sunt programate să dureze două săptămâni, a anunțat guvernul israelian.

În cazul în care numărul de contaminări zilnice nu va scădea sub 1.000, măsurile ar putea fi extinse pentru alte două săptămâni.

Lockdown-ul parțial înseamnă că vor fi interzise vizite în locuințele persoanelor care nu sunt membri apropiați ai unei familii. De asemenea, vor fi interzise reuniunile de peste 10 persoane în interior și de 20 de persoane în exterior.

Deplasările la distanțe mai mari de 1 kilometru de locuință vor fi permise doar în cazuri excepționale. Centrele comerciale și facilitățile de recreere vor fi închise complet, iar restaurantele vor putea doar să livreze consumația.

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise, însă cu restricții.

Numărul de noi contaminări cu SARS-CoV-2 a depășit marți 3.500 în 24 de ore în Iserael, pentru prima dată din octombrie.

Israelul și-a înăsprit restricțiile de trecere a frontierei după ce a aflat că noua tulpină de coronavirus detectată în alte țări ar putea fi mult mai contagioasă. Tuturor cetățenilor străini le-a fost interzis să intre pe teritoriul țării.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că sunt categorii exceptate de la această regulă, printre care diplomații.

Potrivit sursei citate, persoanele care sosesc totuși în Israel trebuie să intre în carantină la un hotel, pentru cel puțin 10 zile dacă vor avea două teste negative la coronavirus. Fără aceste teste ei ar sunt obligați să stea în carantină 14 zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău