Coronavirus: Israel a depășit 3.000 de decese de COVID-19, fără să stabilizeze curba infecțiilor

  • 14 Decembrie 2020 18:20
Coronavirus: Israel a depășit 3.000 de decese de COVID-19, fără să stabilizeze curba infecțiilor

Israel, o țară cu 9 milioane de locuitori, a depășit luni 3.000 de decese de COVID-19 și continuă să nu poată să stabilizeze curba infectărilor, înregistrând peste 1.700 de contagieri zilnice, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Ministerul Sănătății a informat luni despre 1.720 de cazuri în ultimele 24 de ore și a 3.003 decese de la începutul pandemiei în martie.

Numărul total al cazurilor se apropie de 360.000, cu peste 17.000 de cazuri active în prezent.

În spital sunt internate 383 de persoane, dintre care aproape o sută sunt conectate la aparate.

Autoritățile au avertizat asupra posibilității unui al treilea val al pandemiei și a unei noi perioade de izolare la nivel național.

Între timp, Israelul se pregătește iminent de o campanie masivă de vaccinare, după ce primele doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer au ajuns deja în țară. Administrarea vaccinului ar putea începe săptămâna aceasta, cu peste 82.000 de persoane vaccinate zilnic.

Pașapoarte verzi pentru cei vaccinați

Ministerul Sănătății a informat că va înmâna celor vaccinați "un pașaport verde" care le va permite să nu se supună interdicțiilor în vigoare în prezent.

Se estimează posibilitatea ca aceste persoane să aibă acces la activități și evenimente interzise pentru cei care nu sunt vaccinați, cum ar fi accesul în sălile de teatru, cinema sau în restaurante, sau scutirea de la testele de COVID-19 pentru cei care călătoresc.

În acest fel, Ministerul Sănătății încearcă să impulsioneze vaccinarea în rândul populației și să învingă reticențele prezente în rândul multora dintre cei care se tem că vaccinurile anti COVID-19 nu sunt încă sigure.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat că va fi primul care se vaccinează, pentru a-i încuraja astfel pe cetățeni să-i urmeze exemplul

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău