Coronavirus: Irlanda anunță că va sacrifica toate nurcile din crescătoriile sale, de teama unei mutații

  • 19 Noiembrie 2020 17:10
Coronavirus: Irlanda anunță că va sacrifica toate nurcile din crescătoriile sale, de teama unei mutații

Guvernul irlandez a anunțat joi că intenționează să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe teritoriul țării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutații transmisibile la om a noului tip de coronavirus, detectată în Danemarca la micile mamifere crescute pentru blana lor, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Sănătății irlandez, "continuarea creșterii de nurci constituie un risc continuu de emergență a unor variante suplimentare" ale virusului, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii într-un comunicat, chiar dacă niciun caz pozitiv nu a fost până acum detectat printre aceste animale în Irlanda. Ministerul Sănătății recomandă ca "nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul", informează comunicatul.

Potrivit mass-media irlandeze, în Irlanda există trei crescătorii de nurci, însumând 100.000 de astfel de mamifere.

Ministerul Agriculturii irlandez a anunțat că se află în strâns contact cu crescătorii de nurci, "pentru a examina următoarele etape".

La începutul lui noiembrie, Danemarca, primul exportator mondial, a ordonat eliminarea tuturor nurcilor sale - între 15 și 17 milioane de capete - în urma descoperirii la aceste mamifere a unei mutații a noului tip de coronavirus transmisibilă la om, mutație ce ar putea, potrivit autorităților acestei țări, să compromită eficacitatea unui viitor vaccin.

Joi, Ministerul Sănătății danez a estimat că această mutație a virusului "a fost foarte probabil eliminată".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău