Coronavirus/Iran - Numărul cazurilor de infectări a ajuns la 43; s-au înregistrat opt decese (oficial)

  • 23 Februarie 2020 16:00
Coronavirus/Iran - Numărul cazurilor de infectări a ajuns la 43; s-au înregistrat opt decese (oficial)

Iranul a confirmat 15 noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, bilanțul total ridicându-se la 43, dintre care opt decese. Cele mai multe dintre infectări s-au produs în Qom, oraș sfânt al musulmanilor șiiți, informează Reuters, preluat de Agerpres.

"Virusul a venit din China în orașul Qom. Un comerciant din Qom, care a decedat în urma infectării cu coronavirus, călătorea frecvent în China... Deși cursele aeriene între cele două țări erau suspendate, a folosit zboruri indirecte", a precizat ministrul Sănătății, Saeed Namaki.

Acesta a sfătuit populația să evite călătoriile în Qom, o destinație importantă pentru pelerinii șiiți, situată la 120 de kilometri sud de capitala Teheran.

"Evident, nu recomandăm călătoriile în Qom sau în alte orașe sfinte șiite din Iran", a mai spus Namaki la televiziunea publică.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur, a făcut anunțul referitor la cele 15 noi cazuri în dimineața zilei de duminică.

"Până acum, avem 43 de cazuri de infectări, iar bilanțul deceselor a ajuns la opt", a declarat acesta la televiziunea publică.

Opt dintre noile cazuri sunt în Qom, unde autoritățile au închis școlile și locurile pentru întruniri religioase. În Teheran și în alte orașe, cursurile școlare au fost suspendate până marți.

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău