Coronavirus: India suspendă vizele turistice și plasează în carantină persoanelor venite din șapte țări

  • 12 Martie 2020 10:52
Coronavirus: India suspendă vizele turistice și plasează în carantină persoanelor venite din șapte țări

India a suspendat până la data de 15 aprilie acordarea oricăror vize turistice și a decis să plaseze în carantină călătorii veniți din șapte țări afectate de coronavirus, a anunțat guvernul de la New Delhi, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Toți călătorii veniți din sau care au vizitat China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Franța, Spania și Germania după 15 februarie vor fi plasați la sosire în carantină pentru cel puțin 14 zile', a transmis miercuri guvernul într-un comunicat.

Acesta precizează că vizele diplomatice și cele acordate angajaților organizațiilor internaționale nu sunt vizate de această măsură, care afectează însă și programul de exceptare de vize pentru indienii care trăiesc în afara țării (Overseas Citizenship of India, OCI).

India a recenzat până acum doar 60 de cazuri de infectare cu Covid-19, dar bilanțul s-a dublat în ultimele patru zile.

Se pare că majoritatea persoanelor infectate au venit din țările cele mai afectate de pandemie, din Europa sau Orientul Mijlociu.

În același comunicat, guvernul îi 'atenționează în mod ferm' pe cetățenii indieni să evite orice deplasare neesențială în străinătate, avertizându-i că, 'la revenire, ar putea fi supuși unei carantine de 14 zile'.

Totodată, la frontierele terestre, traficul 'va fi restricționat la puncte de control desemnate și echipate cu mijloace de control eficace'.

Biroul pentru Imigrație a mai precizat că vizele acordate deja cetățenilor francezi, germani și spanioli care nu au intrat încă pe teritoriul Indiei au fost de asemenea suspendate cu efect imediat.

Totodată, vizele acordate cetățenilor chinezi înainte de 5 februarie rămân suspendate.

Turiștii aflați acum în India nu intră sub incidența deciziei.

Miercuri, compania Air India a anunțat suspendarea temporară a curselor spre Roma, Milano și Seul.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut joi în India la 73, față de 60 în ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătății, citat de Xinhua. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău