Coronavirus: India își scurtează actuala sesiune parlamentară din cauza numărului mare de contaminări

  • 20 Septembrie 2020 15:48
Coronavirus: India își scurtează actuala sesiune parlamentară din cauza numărului mare de contaminări

Actuala sesiune a Parlamentului Indiei va fi scurtată, în condițiile în care numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus continuă să crească în această țară, depășind duminică 5,4 milioane de infectări, informează dpa, preluat de Agerpres.

Alte 92.605 de cazuri de contaminare și alte 1.113 de decese de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunțat sâmbătă de Ministerul Sănătății indian, ceea ce a majorat numărul total de decese cauzate de noul tip de coronavirus în această țară la 86.752.

India este printre cele mai afectate țări de COVID-19, după SUA, unde se înregistrează 6,7 milioane de contaminări.

Decizia de a suspenda actuala sesiune parlamentară de 14 zile a fost luată în cadrul unei întâlniri a reprezentanților guvernului și partidelor politice sâmbătă în parlament.

O sesiune parlamentară scurtă, de pe 14 septembrie până pe 1 octombrie, a fost convocată pentru a putea trece legislația foarte importantă pentru această țară.

Cel puțin 25 de parlamentari indieni au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus în timpul testelor obligatorii făcute înainte de începerea sesiunii și au fost plasați în carantină, potrivit postului de știri NDTV.

Însă alți trei parlamentari, inclusiv doi miniștri, care ar fost prezenți în parlament au fost de asemenea testați pozitiv săptămâna aceasta.

Infectările cu COVID-19 s-au răspândit rapid în India de la începutul lui iunie, după ce guvernul a început să relaxeze măsurile de izolare pe care le-a impus pentru a reporni activitatea economică.

India, țară cu 1,3 miliarde de locuitori, a raportat de asemenea cel mai mare număr de persoane vindecate, care se situează în prezent la circa 80 la sută.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău