Coronavirus: India a raportat un nou record global de infectări zilnice - peste 90.000 de cazuri

  • 06 Septembrie 2020 11:35
Coronavirus: India a raportat un nou record global de infectări zilnice - peste 90.000 de cazuri

India a raportat duminică peste 90.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, stabilind astfel un nou record global pentru o singură zi, potrivit statisticilor comunicate de Ministerul Sănătății din această țară, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Un număr de 90.632 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore au fost raportate duminică, potrivit Ministerului Sănătății și Bunăstării Familiale din India, în timp ce numărul deceselor provocate de maladia COVID-19 a crescut cu 1.065 în această țară și a ajuns la 70.626.

India urmează să depășească Brazilia în cursul zilei de luni și să devină a doua cea mai afectată țară din lume prin prisma numărului total de infectări după Statele Unite, unde au fost confirmate 6,4 milioane de cazuri și aproape 193.000 de decese.

Cazurile de coronavirus din India au depășit pragul de 4,1 milioane, iar 3,2 milioane de persoane infectate au fost tratate până în prezent, potrivit datelor guvernamentale.

Experții medicali afirmă că India se confruntă cu al doilea val al epidemiei în anumite regiuni ale sale și că numărul de cazuri a crescut datorită dezvoltării capacităților de testare și din cauza relaxării restricțiilor ce vizau deplasările cetățenilor indieni.

Guvernul indian va redeschide parțial serviciul de transport cu metroul în capitala țării, New Delhi, începând de luni.

Pandemia nu se va încheia în acest an întrucât noul coronavirus s-a răspândit din marile orașe în alte zone ale țării, a declarat Randeep Guleria, directorul All India Institute of Medical Sciences din New Delhi, într-un interviu acordat postului India Today TV.

Numărul cazurilor de coronavirus ar putea să crească înainte ca această curbă a infectărilor să se aplatizeze, a adăugat el.

Deși India a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de coronavirus raportate pe plan global în ultima lună, Guvernul de la New Delhi dorește să redeschidă companiile și întreprinderile locale pentru a relansa economia națională, afectată de pandemia de COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău