Coronavirus: În Suedia, la Stockholm s-a depășit vârful epidemiei de coronavirus (autoritățile sanitare)

  • 22 Aprilie 2020 08:30
Coronavirus: În Suedia, la Stockholm s-a depășit vârful epidemiei de coronavirus (autoritățile sanitare)

Autoritățile sanitare suedeze au apreciat marți că regiunea Stockholm, epicentrul epidemiei de coronavirus din țară, a trecut de vârf săptămâna trecută, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Conform unui raport al Agenției de Sănătate Publică, 86.000 de locuitori ai capitalei suedeze și regiunii sale - din 2,3 milioane - erau potențiali purtători ai virusului la 15 aprilie, dată la care a fost înregistrat vârful.

Cu toate acestea, nu au putut fi depistați toți, deoarece testele vizează doar pacienții spitalizați și personalul de îngrijire medicală.

Oficial, regatul scandinav a înregistrat marți 15.322 de cazuri confirmate de COVID -19 și 1.765 de decese. Aproximativ 6.200 din aceste cazuri oficiale au fost înregistrate la Stockholm.

Pentru a estima vârful, autoritățile sanitare afirmă că au folosit statistici bazate pe cazurile raportate, combinate cu un studiu pe locuitorii capitalei suedeze selectați aleatoriu.

În Suedia, spre deosebire de alte țări europene, nu s-a recurs la izolarea populației pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Singurele constrângeri majore au fost interzicerea adunărilor cu peste 50 de persoane precum și vizitele în azile. În rest, guvernul suedez a făcut apel la spiritul civic, cerând tuturor să ''își asume responsabilitățile'' și să urmeze recomandările autorităților sanitare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău