Coronavirus: În Rusia se reia activitatea economică, deși pandemia atinge noi recorduri

  • 08 Noiembrie 2021 12:33
Coronavirus: În Rusia se reia activitatea economică, deși pandemia atinge noi recorduri

Activitățile normale s-au reluat de luni în Rusia, după o săptămână de suspendare impusă de autorități în încercarea de a întrerupe transmiterea coronavirusului, informează AFP. În ciuda măsurilor, s-au înregistrat noi recorduri privind contaminarea și decesele, precizează agenția citată.

Președintele Vladimir Putin a decretat o perioadă de suspendare a activităților economice din 30 octombrie până în 7 noiembrie, în condițiile în care Rusia este țara europeană cea mai afectată de epidemia de COVID-19.

Cu toate restricțiile, sâmbăta trecută s-au consemnat oficial în Rusia 41.335 de cazuri noi în 24 de ore, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei. Joia trecută se înregistrase recordul de decese într-o singură zi, 1195, aproape egalat luni, când au murit alți 1190 de pacienți cu coronavirus și s-au consemnat 39.400 de cazuri noi.

Pentru a limita pierderile economice, autoritățile de la Moscova au respins reintroducerea carantinei stricte aplicate în primăvara anului trecut, deși între timp s-au produs noi valuri epidemice, arată AFP.

Răspândirea rapidă a coronavirusului este facilitată și de rata redusă de vaccinare a populației ruse, pe fondul neîncrederii în vaccinurile din producția internă. Rusia dispune de mai multe vaccinuri proprii, însă conform statisticilor oficiale numai 34% din cei 114 milioane de locuitori sunt vaccinați cu o schemă completă.

Bilanțul epidemiei la scară națională a ajuns la 8.834.495 de cazuri și 248.004 decese, consemnează AFP. Agenția de statistică Rosstat, care aplică o definiție extinsă a deceselor legate de coronavirus, înregistra însă de la sfârșitul lui septembrie aproape 450.000 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău