Coronavirus: În mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricții

  • 10 Noiembrie 2020 12:44
Coronavirus: În mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricții

De miercuri, în mai multe regiuni din Italia intră în vigoare noi restricții, în cadrul eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus, semnalează dpa, preluat de Agerpres.

'Situația epidemiologică din țara noastră continuă să se înrăutățească', a declarat Giovanni Rezza, înalt oficial în Ministerul Sănătății de la Roma. El a susținut că există suficiente motive pentru măsuri mai stricte, 'în special în regiunile cele mai afectate'.

Provincia Bolzano urmează să devină 'zonă roșie', alături de Lombardia, Piemont, Valle d'Aosta, de asemenea din nordul țării, și Calabria, din sud, unde circulația este interzisă. Liguria (nord), Toscana, Abruzzo și Umbria (centru) și Basilicata (sud) vor fi declarate 'zone portocalii', unde se vor impune noi restricții privind deplasările și vor fi închise restaurantele și barurile, dar vor rămâne deschise magazinele, ca și în Sicilia și Puglia, aflate deja în această situație.

Guvernul italian a mai stabilit și 'zone galbene', unde intensitatea epidemiei este mai redusă și se aplică interdicții de circulație doar pe timp de noapte. În acestea sunt închise doar muzeele, iar învățământul se desfășoară exclusiv online numai în licee și universități.

Măsurile aplicate începând de săptămâna trecută vor rămâne în vigoare până în 3 decembrie.

Diferențierea s-a făcut în speranța că evitarea blocării totale a țării va diminua impactul asupra economiei.

Luni, în Italia s-au raportat 25.271 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanț în scădere față de recordul de aproape 40.000 înregistrat sâmbătă. Numărul total de cazuri a ajuns la 960.373, iar cel al deceselor, în creștere cu 356, la 41.750.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău