Coronavirus: În jur de 1.000 de persoane s-au infectat la un festival de muzică din Țările de Jos

  • 14 Iulie 2021 14:46
Coronavirus: În jur de 1.000 de persoane s-au infectat la un festival de muzică din Țările de Jos

Aproximativ 1.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus la un festival de muzică organizat în orașul olandez Utrecht, iar cifra ar putea crește, după cum au anunțat autoritățile sanitare locale, informează DPA miercuri, citat de AGERPRES.

Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfășurat timp de două zile, în aer liber, la 3 și 4 iulie.

În prima zi, au fost infectați cel puțin 448 de participanți, iar în a doua zi alți 516, potrivit agenției de știri ANP.

Organizatorii s-au declarat șocați după publicarea, marți seară, a rapoartelor cu privire la acest focar și au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu strictețe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările.

Olanda a ridicat inițial aproape toate restricțiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, și a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanții fiind însă obligați să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creșteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunțat din nou la unele măsuri de relaxare.

Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidența pe șapte zile este de peste 300 de infecții la 100.000 de locuitori.

Potrivit autorităților sanitare olandeze, în special adolescenții și adulții tineri sunt responsabili de creșterea considerabilă a numărului de infecții.

Focarele de infecție au fost în principal festivalurile, discotecile și restaurantele, notează DPA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău