Coronavirus: În Europa începe "Ziua V", startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

  • 27 Decembrie 2020 09:27
Coronavirus: În Europa începe

În întreaga Europă, angajați din sectorul sanitar și membri ai grupurilor de mare risc precum rezidenții căminelor de bătrâni urmează să primească simultan duminică prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, transmite dpa, preluat de Agerpres.

În ceea ce Uniunea Europeană a numit "Ziua V", blocul comunitar demarează oficial programul de vaccinare în masă pentru cei mai vulnerabili cetățeni ai săi.

Primele transporturi de vaccin au ajuns sâmbătă în țări din întreaga Uniune Europeană, unde mai multe persoane au fost deja imunizate.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit lansarea "un moment emoționat de unitate" pentru cei 450 de milioane de cetățeni care trăiesc în cele 27 de state membre ale UE.

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul dezvoltat în comun de mica firmă germană BioNTech și de gigantul farmaceutic american Pfizer, în contextul în care un studiu clinic de amploare a arătat că vaccinul are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu forma gravă de coronavirus.

Oameni politici și experți în domeniul sanitar au avertizat că va fi nevoie de luni de zile până când vaccinurile vor fi suficiente ca număr pentru a oferi protecție oricui dorește să se vaccineze. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău