Coronavirus: În China a început raportarea cazurilor asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2

  • 01 Aprilie 2020 09:09
Coronavirus: În China a început raportarea cazurilor asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2

Autoritățile sanitare din China au început miercuri să raporteze cazurile asimptomatice de infectare cu SARS-CoV-2, în efortul de a liniști temerile publicului că unii oameni ar putea răspândi în continuare virusul fără să știe că sunt infectați, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, China, unde SARS-CoV-2 a fost semnalat prima dată, spre sfârșitul anului trecut, a reușit să preia controlul asupra epidemiei și a început să relaxeze restricțiile de deplasare în focare, dar există preocuparea că ridicarea restricțiilor va face ca mii de persoane infectate să-și reia viața obișnuită fără să știe că sunt purtători ai virusului, pentru că nu au simptome și nu au fost testate.

Până acum numărul cazurilor asimptomatice cunoscute a fost ținut secret, nefiind inclus în datele oficiale, dar potrivit cotidianului South China Morning Post, care citează documente oficiale nepublicate, ar fi vorba de peste 40.000.

În efortul de a risipi îngrijorarea opiniei publice față de posibile cazuri ascunse de infectare, guvernul a ordonat săptămâna aceasta autorităților sanitare să se concentreze pe depistarea cazurilor asimptomatice și să facă publice datele.

Primele care au procedat astfel au fost autoritățile sanitare din provincia Liaoning, care au anunțat miercuri că la 31 martie se înregistrau 52 de cazuri de infectare fără simptome, conform unui comunicat publicat pe un site guvernamental local.

Provincia Hunan a comunicat că au fost înregistrate patru astfel de cazuri, toate "de import".

Părerile experților diferă în ce privește nivelul de contagiozitate al cazurilor asimptomatice, dar Comisia națională pentru sănătate de la Beijing a cerut ca toate acestea să fie puse în carantină pentru 14 zile.

În China au fost înregistrate de la începutul epidemiei peste 81.000 de cazuri de contaminare și 3.305 decese, amintește Reuters.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău