Coronavirus: În Cehia, masca redevine obligatorie de la 1 septembrie în multe spații publice, în perspectiva unei toamne dificile

  • 17 August 2020 16:27
Coronavirus: În Cehia, masca redevine obligatorie de la 1 septembrie în multe spații publice, în perspectiva unei toamne dificile

Guvernul ceh a anunțat luni că purtarea măștii de protecție va deveni din nou obligatorie de la 1 septembrie în mijloacele de transport public și în multe spații închise, o decizie luată în urma înmulțirii cazurilor de infectare cu coronavirus și în așteptarea unei toamne dificile, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Cehia s-a numărat printre primele țări din Europa care au impus purtarea măștilor în majoritatea locurilor publice, în martie, dar a ridicat gradual măsura odată ce numărul de infectări a scăzut la sfârșitul primăverii. Acestea se află însă acum pe o tendință de creștere.

'Considerăm că aceasta este o măsură de prevenție având în vedere că ne așteaptă, probabil, o toamnă complicată, mai ales după 1 septembrie (începerea noului an școlar - n. red.), când va fi multă interacțiune', a precizat ministrul sănătății, Adam Vojtech.

Noile reguli prevăd că masca va trebui purtată în magazine, în spațiile comune din școli și în clădiri publice, chiar dacă nu și la locurile de muncă sau în restaurante și baruri.

Guvernul a mai decis să reducă de la 14 la 10 zile perioada de carantină pentru contacții unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Cehia, țară cu o populație de 10,7 milioane de locuitori, a raportat până acum în jur de 20.000 de cazuri de COVID-19, dar numai 397 de decese, o cifră foarte scăzută prin comparație cu multe alte state europene.

În prezent, în Cehia există 5.816 de cazuri active, cel mai ridicat bilanț consemnat până acum, însă numărul persoanelor care necesită tratament în spital a continuat să scadă. Duminică erau spitalizați 104 pacienți cu COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău