Coronavirus: În Bahrain s-a introdus un pașaport digital de vaccinare

  • 17 Februarie 2021 14:14
Coronavirus: În Bahrain s-a introdus un pașaport digital de vaccinare

Regatul Bahrain a lansat un pașaport digital de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat miercuri oficiul de presă al statului, printr-un comunicat preluat de Reuters, citat de Agerpres.

Aplicația "BeAware" (Fii conștient) introdusă de guvernul de la Manama afișează un scut verde alături de un certificat oficial care prezintă informații despre deținător - numele, data nașterii, cetățenia și vaccinul administrat.

Utilizatorii trebuie să fi primit două doze de vaccin, la interval de 21 de zile, apoi să aștepte timp de două săptămâni dezvoltarea anticorpilor, menționează sursa citată. Autoritățile pot verifica valabilitatea certificatului prin scanarea unui cod QR legat la registrul național de vaccinare.

Regatul din Golful Persic este unul din primele state din lume care eliberează un astfel de document.

Mai multe guverne studiază deocamdată modul în care pașapoartele sau certificatele de vaccinare pot contribui la redeschiderea economiilor prin identificarea celor imunizați la coronavirus. Danemarca a anunțat că va lansa o primă versiune de pașaport până la sfârșitul lui februarie; Suedia intenționează să facă același lucru până la vară, dacă va exista un standard internațional pentru documentele respective.

Bahrain, țară insulară cu o populație de circa 1,5 milioane, asigură gratuit cetățenilor și rezidenților vaccinuri Pfizer/BioNTch, Oxford/AstraZeneca, Sputnik V din Rusia sau produse de compania farmaceutică Sinopharm din China.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău