Coronavirus: Hong Kong renunță la testele COVID-19 pentru călătorii care sosesc în țară și la certificatele de vaccinare

  • 28 Decembrie 2022 13:45
Coronavirus: Hong Kong renunță la testele COVID-19 pentru călătorii care sosesc în țară și la certificatele de vaccinare

Călătorii internaționali care sosesc în Hong Kong nu vor mai trebui să efectueze un test PCR obligatoriu pentru depistarea COVID-19, a anunțat miercuri postul local de televiziune TVB citând surse oficiale, adăugând că se va renunța, de asemenea, la certificatul de vaccinare pentru accesul în anumite spații, informează Agerpres.

Liderul executivului din Hong Kong, John Lee, urmează să susțină o conferință de presă la ora locală 15:00 (07:30 GMT) pentru a oferi detalii suplimentare.

Așteptatul anunț vine după ce Lee a spus sâmbătă că Hong Kong își va redeschide granițele cu China continentală până la jumătatea lunii ianuarie.

Hong Kong a urmat în mare parte, timp de aproape trei ani, exemplul Chinei în strategia de combatere a noului coronavirus.

După o schimbare bruscă de strategie, China a început luna aceasta să relaxeze cel mai strict regim anti-COVID-19 de la nivel global, care a inclus numeroase lockdownuri și campanii masive de testare. Începând cu 8 ianuarie, China nu va mai solicita călătorilor care sosesc pe teritoriul țării să respecte perioada de carantină, au anunțat autoritățile chineze în această săptămână.

Restricțiile de călătorie între Hong Kong și continent au fost impuse la începutul anului 2020. Ridicarea restricțiilor a fost amânată de mai multe ori din cauza focarelor apărute în Hong Kong sau pe continent. Deși restul statelor au relaxat reglementările anti-COVID-19, Hong Kong și China au menținut în continuare o politică strictă.

Pasagerii internaționali care sosesc în Hong Kong de la mijlocul acestei luni nu mai sunt vizați de restricții de circulație asociate COVID-19 sau excluși de la accesul în anumite spații.

Deși Hong Kong a relaxat multe dintre regulile stricte anti-COVID-19 în ultimele luni, măștile sunt în continuare obligatorii în spațiile publice cu excepția perioadei dedicate activităților fizice, iar pasagerii internaționali trebuiau să realizeze un test PCR pentru depistarea COVID-19 la sosirea în țară și, din nou, după două zile. Certificatul de vaccinare obligatoriu a fost instituit din februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău